+31 (0)76 530 36 00

Persbericht: samenwerking met Holla legal & tax

Persbericht: samenwerking met Holla legal & tax

Persbericht: Holla legal & tax biedt cliënten de mogelijkheid van financiering van een rechtszaak

‘Steeds meer ondernemingen onderkennen voordelen procesfinanciering’

Eindhoven, Breda, 19 november 2021 – Full-service advocatenkantoor Holla legal & tax en Liesker Procesfinanciering, marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt op het gebied van procesfinanciering, gaan een strategische samenwerking aan. Via de samenwerking kan cliënten van Holla de mogelijkheid worden geboden om op ‘no cure no pay’ basis een kansrijke rechtszaak te laten financieren door Liesker. Het kantoor ziet de uitbreiding van haar dienstverlening als een natuurlijke volgende stap in het ontzorgen en ondersteunen van haar cliënten.

Vanuit vestigingen in ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Utrecht levert Holla juridisch en fiscaal advies aan (internationale) cliënten in het midden- en grootzakelijk segment en (semi) publieke instellingen. Ondernemingen die veelal internationaal actief zijn en bekend zijn met zakelijke geschillen en zakelijke procesvoering. Holla verwacht ook dat procesfinanciering steeds vaker zal worden ingezet door ondernemingen. Merel Franke, Partner Corporate & Commercial Litigation: “We zien, zeker in de internationale markt waarin onze cliënten actief zijn, dat steeds meer ondernemingen de voordelen van procesfinanciering onderkennen. Dankzij procesfinanciering kan een kansrijke procedure worden gevoerd, zonder dat liquide middelen hoeven te worden ingezet en er reserveringen moeten worden gemaakt voor de onzekere kosten van een proces. Daar komt bij dat het managen van de financiële én juridische risico’s volledig uit handen wordt genomen. Het is voor ons een heel passende, volgende stap in het ontzorgen en ondersteunen van onze cliënten.”

Geen risico, geen kosten

In de praktijk kan Holla, indien cliënten dat wensen, rechtszaken voorleggen aan Liesker Procesfinanciering. De ondergrens van het belang van een rechtszaak bedraagt € 500.000,-. Indien Liesker besluit tot financiering van de zaak, neemt zij het risico over van de eisende partij. De zaak blijft onder de advocaat van Holla. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en wordt het resterende bedrag tussen cliënt en Liesker verdeeld volgens een ratio van 70/30. Bij verlies blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten!

Over Holla legal & tax

Holla legal & tax behoort tot de top 25 advocatenkantoren van Nederland met circa 125 medewerkers gevestigd in Utrecht, ‘s Hertogenbosch en Eindhoven. Holla levert juridisch en fiscaal advies aan (internationale) klanten in het midden- en grootzakelijk segment en (semi) publieke instellingen.

Bij Holla weten we dat grenzen maar relatief zijn. Europese regels hebben invloed op uw bedrijfsvoering. En tegelijk ontstaan door internationale trends nieuwe kansen. Ook voor lokale ondernemers. Daarom bieden wij onze cliënten juridische en fiscale dienstverlening vanuit internationaal perspectief. We delen intensief kennis, expertise en innovatie met onze Britse partners van TLT en het Belgische GSJ Advocaten. Zodat we u kunnen laten zien waar uw kansen liggen. Betrokken en dichtbij. Internationaal en ambitieus. Dat noemen wij Local Hearts Global Minds.

www.holla.nl

Over Liesker Procesfinanciering

Liesker Procesfinanciering, gevestigd in Breda en opgericht in 2011, richt zich op de financiering van kansrijke claims, zowel van particulieren als bedrijven, met een minimale waarde van € 500.000,-. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren). Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en wordt het resterende bedrag tussen client en financier volgens een verdeelsleutel van 70/30 verdeeld. Bij verlies blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen. Liesker heeft diverse specialismen in huis: Kartelschade, Intellectueel Eigendom en Familierecht. Andere specialismen betrekken wij uit ons bestaande netwerk van topadvocaten. Liesker Procesfinanciering is marktleider in Nederland met een gelijkwaardig kantoor in Brussel voor de internationale en Belgische markt.