+31 (0)76 530 36 00

Procesfinanciering voor adviseurs

Procesfinanciering voor adviseurs

Als financieel, juridisch of algemeen zakelijk adviseur, biedt u uw klanten een belangrijke meerwaarde als u zich bewust bent van de mogelijkheden die procesfinanciering te bieden heeft.

Met procesfinanciering kan een partij procederen zonder te behoeven opdraaien voor de hoge kosten. Een professionele financier zal de kosten, die gepaard gaan met het voeren van de procedure, betalen in ruil voor een deel van de opbrengst als de zaak wordt gewonnen. Als de zaak niet wordt gewonnen, is alleen de financier verantwoordelijk voor de gemaakte kosten.

Financiering van een rechtszaak maakt het mogelijk de vaak aanzienlijke proceskosten van de balans te halen. Wanneer een bedrijf procedeert, behoren de kosten hiervan tot reguliere uitgaven die ten koste gaan van de winst.

Wanneer de zaak wordt gewonnen en bijvoorbeeld een schadevergoeding wordt betaald, behoren deze inkomsten helaas niet tot de reguliere inkomsten. Het zijn inkomsten “below the line” die niet bijdragen aan de winst.

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.