+31 (0)76 530 36 00

Procesfinanciering voor curatoren

Procesfinanciering voor curatoren

U bent curator, een specialist op uw vakgebied. U treft in de boedel een lopende procedure aan of ziet goede kansen om een procedure tegen derden op te starten. Er zit echter onvoldoende fonds in de boedel, dan wel u wenst dit fonds niet te riskeren aan de (voortzetting van) een procedure.

De aanvraag garantstellingsregeling curatoren is afgewezen, ontoereikend of komt niet in aanmerking gezien de aard van de claim. Voor al die situaties is procesfinanciering dé oplossing. Procesfinanciering betekent voor u dat de kosten van de procedure niet ten laste komen van de boedel. Bij acceptatie van een rechtszaak door Liesker Procesfinanciering, procedeert de boedel financieel geheel risicoloos. Als vergoeding laat de boedel Liesker Procesfinanciering participeren in de opbrengst van de rechtszaak. Doch uitsluitend als die opbrengst er ook is! Als de zaak onverhoopt toch verloren wordt, betaalt de boedel ons niets. De advocaat ( of curator) krijgt in alle gevallen het honorarium betaald. De door Liesker Procesfinanciering voorgestelde opbrengstverdeling wordt door de rechtbanken in de regel aanvaard. Indien de vennootschap (mede) is gefailleerd door wanprestatie van derden kunt u als curator overwegen om de claim te verkopen aan de eerdere eigenaar(en) van de vennootschap en met hen afspraken te maken over de verdeling van een mogelijke opbrengst middels een op te starten procedure die volledig gefinancierd wordt via Liesker procesfinanciering.

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.