+31 (0)76 530 36 00

Procesfinanciering voor ondernemers: steeds meer interesse

Procesfinanciering voor ondernemers: steeds meer interesse

Steeds meer ondernemers kiezen voor procesfinanciering. Volgens Liesker Procesfinanciering kwam in 2018 70 procent van aanvragen van ondernemers, tien procent meer dan in 2017.

Procesfinanciering is een financieringsinstrument om bedrijfsvreemde risico’s af te dekken, zoals procesrisico’s. Liesker Procesfinanciering (Breda, opgericht in 2011) richt zich op de financiering van kansrijke claims van particulieren en bedrijven, met een minimale waarde van 150.000 euro. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren), veelal op basis van een fixed fee. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en ontvangt Liesker een fee van gemiddeld 30 procent van het resterende bedrag. Bij verlies worden de proceskosten door Liesker voldaan en blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen. zichzelf marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt.

Procesfinanciering is een financieringsinstrument om bedrijfsvreemde risico’s af te dekken, zoals procesrisico’s. Liesker Procesfinanciering (Breda, opgericht in 2011) richt zich op de financiering van kansrijke claims van particulieren en bedrijven, met een minimale waarde van 150.000 euro. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren), veelal op basis van een fixed fee. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en ontvangt Liesker een fee van gemiddeld 30 procent van het resterende bedrag. Bij verlies worden de proceskosten door Liesker voldaan en blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen.

Lees de rest van het artikel op Mr. Online.