+31 (0)76 530 36 00

Geschiktheid

Is uw zaak geschikt voor procesfinanciering?

Rechtszaken die ons ter financiering worden aangeboden komen zowel van Advocatenkantoren alsmede rechtstreeks van Bedrijven en Particulieren. Er zijn drie belangrijke factoren waarmee Liesker Procesfinanciering rekening houdt bij de beoordeling van de vraag of uw zaak geschikt is voor financiering:

Iedere nieuwe zaak wordt beoordeeld op haar winstkansen. Het mag duidelijk zijn dat iedere investering uitzicht moet hebben op succes. Dat is uiteindelijk het doel. Hoe sterk is een vordering? En hoe compleet zijn de nodige beschikbare documenten om de uitkomst van betreffende case zo goed mogelijk in te kunnen schatten? Liesker Procesfinanciering heeft immers het zelfde belang als cliënt; de eisende partij.

Niet iedere aangenomen zaak wordt gewonnen en de kosten van procederen zijn aanzienlijk. Teneinde al deze kosten te kunnen dekken, houdt Liesker Procesfinanciering een ondergrens aan van het claimbelang (uw vordering) van € 500.000,-.

En uiteraard moeten wij ook de “gegoedheid” van de gedaagde onderzoeken. Er kan wel een claim liggen, maar kan de tegenpartij die claim wel betalen?

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.