+31 (0)76 530 36 00

Fiatteringsproces

Het Fiatteringsproces

Intake

De eerste informatie uitwisseling vindt plaats met een van onze casemanagers. Deze ervaren juristen onderzoeken of uw zaak in aanmerking komt voor procesfinanciering. Indien dat het geval is wordt de procesfinancieringsovereenkomst getekend. 

Onderzoek

Nadat voldoende informatie en documentatie is ontvangen, wordt uw zaak voorgelegd aan een team van ex-advocaten en –rechters: onze Fiatteringscommissie.

Advies

De Fiatteringscommissie geeft een negatief of positief advies. Bij een positief advies wordt uw zaak voorgedragen bij het investeringsfonds.
Indien zij ook akkoord gaan, start de procesfinanciering. Uw bestaande of de nog te kiezen advocaat blijft altijd dominus litis: meester van het proces.

De casemanagers van Liesker Procesfinanciering onderhouden uitstekende contacten met de advocaten en sparren met hen op momenten wanneer dat gevraagd wordt. Zij kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide netwerk van specialisten op ieder vakgebied.

Litigation funding allows lawsuits to be decided on their merits, and not based on which party has deeper pockets or stronger appetite for protracted litigation.